Γονείς Όττο: Οι Βορειοκορεάτες βασάνιζαν συστηματικά τον γιο μας-όχι τυχαία

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την κατάσταση του γιου τους όταν επέστρεψε στην Αμερική μετά την απελευθέρωσή του από τις Βορειοκορεατικές αρχές έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι γονείς του Αμερικανού φοιτητή Όττο Γουάρμπιερ.

Ο Φρεντ και η Σίντι Γουάρμπιερ είπαν στο τηλεοπτικό κανάλι Fox ότι οι Βορειοκορεάτες είναι «τρομοκράτες» οι οποίοι «βασάνιζαν συστηματικά τον γιο τους» από το 2016, όταν ο αμερικανός φοιτητής έπεσε στα χέρια τους επειδή έκλεψε μια «πινακίδα λάφυρο» του καθεστώτος από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε κατά τις διακοπές του στη χώρα.

«Πρέπει επιτέλους να πούμε την αλήθεια, είναι άδικο. Ο γιος μας δεν ήταν σε κώμα» δήλωσαν οι γονείς. Το παιδί δεν είχε καμία ανταπόκριση στα εξωτερικά ερεθίσματα και δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον όπως είπαν. 

Ο κ. Γουάρμπιερ δήλωσε ότι είδε τον γιο του να «πηγαινοέρχεται και να κινείται απότομα, βγάζοντας κραυγαλέους και απάνθρωπους ήχους».

«Το κεφάλι του ήταν ξυρισμένο, ήταν τυφλός και κωφός, τα χέρια και τα πόδια του ήταν πλήρως παραμορφωμένα και είχε μια τεράστια ουλή στο πόδι του… επίσης ήταν σαν κάποιος να του έχει αναδιαμορφώσει την οδοντοστοιχία με μια πένσα». 

«Ο Όττο υπέστη συστηματικά βασανιστήρια και σκόπιμα τραυματίστηκε από τον Κιμ και το καθεστώς του. Αυτό δεν ήταν τυχαίο», δήλωσε τέλος ο πατέρας του Ότο και ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν προς τη χώρα. 

Τον Ιούνιο του 2017 οι αρχές της Βόρειας Κορέας αποφάσισαν για ιατρικούς λόγους να απελευθερώσουν τον φοιτητή αλλά όταν έφτασε στη χώρα του όλοι διαπίστωσαν ότι ήταν σοβαρά άρρωστος, σε κώμα, όπως είχαν ανακοινώσει. Λίγες μέρες μετά ο Όττο πέθανε.

Η Βόρεια Κορέα έχει αρνηθεί επανειλημμένως ότι κακομεταχειρίστηκε τον φοιτητή αυτό το χρονικό διάστημα που τον είχε φυλακισμένο. Επισήμως δήλωσαν ότι ο φοιτητής είχε πάθει σοβαρή τοξική δηλητηρίαση και ότι του χορήγησαν τα φάρμακα που ήταν αναγκαία για να γίνει καλά όμως οι γιατροί στις ΗΠΑ δεν εντόπισαν ίχνη δηλητηρίασης.

Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μπαζιάνα