400.000 δολάρια για ταξίδια έχει ξοδέψει ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά τις αποκαλύψεις του Politico σύμφωνα με τις οποίες μέσα σε μόλις 7 μήνες ο Υπουργός Υγείας της χώρας, Τομ Πράις, έχει ξοδέψει 400.000 δολάρια για τις μετακινήσεις του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politico ο Αμερικανός Υπουργός Υγείας «έχει αλλεργία στις συμβατικές πτήσεις ακόμη και στην πρώτη θέση και αρέσκεται στο να ναυλώνει ιδιωτικά τζέτ για τις μετακινήσεις του».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο λογαριασμός των 400.000 δολαρίων μέσα σε 7 μήνες στη θέση του, δημιούργησε έντονη δυσαρέσκεια και στον Λευκό Οίκο ο οποίος όμως επέλεξε να μην προβεί σε κάποια επίσημη ενέργεια πριν από τις αποκαλύψεις του Politico.

Εχθές μετά την αποκάλυψη της είδησης ο Λευκός Οίκος μέσω της εκπροσώπου του σημείωσε πως καμία από τις μετακινήσεις του Υπουργού δεν ήταν για μη υπηρεσιακούς λόγους και κανένα κονδύλιο δεν έχει την έγκριση του Προέδρου Τραμπ. Ο ίδιος ο Τραμπ έσπευσε να τονίσει σε δήλωσή του πως η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση ενώ και οι Δημοκρατικοί με επίσημη επιστολή τους σήμερα καλούν τον Υπουργό Υγείας να δώσει εξηγήσεις για το που πήγαν 400.000 δολάρια των αμερικανών φορολογουμένων.

Σημειώνεται πως δεν έχει ακόμη υπάρξει καμία τοποθέτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα από τον ίδιο τον κ. Πράις.

Ολόκληρη η επιστολή των δημοκρατικών: 



Πηγή: skai.gr