Τουσκ: Η Μέι εγκαταλείπει την ιδέα του «θέλω και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο»

Η Τερέζα Μέι φαίνεται ότι εγκαταλείψει πλέον τη λογική του «θέλω και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο» στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τη βρετανίδα πρωθυπουργό στο Λονδίνο, ο κ. Τουσκ χαιρέτισε τον «εποικοδομητικό και ρεαλιστικό» τόνο που υιοθέτησε η κ. Μέι στην ομιλία της την προηγούμενη εβδομάδα στη Φλωρεντία.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά έως ότου να υπάρξει αποφασιστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, πρόοδος η οποία θα ξεκλειδώσει και το δεύτερο σκέλος των διαβουλεύσεων σχετικά με τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών.

Η επίσκεψη Τουσκ στο Λονδίνο έλαβε χώρα τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ο τέταρτος γύρος επαφών των κλιμακίων για το Brexit στις Βρυξέλλες, όπου όλες οι διαρροές καταδεικνύουν ότι το κλίμα έχει βελτιωθεί μετά την ομιλία Μέι.

Ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» του διαζυγίου που θα πρέπει να λυθούν προτού γίνει η μετάβαση στη διαπραγμάτευση για τη μετά-Brexit εποχή είναι το κόστος των αποζημιώσεων που θα πρέπει να καταβάλει η Βρετανία.
Πηγή: skai.gr