Κλείσιμο

Ο Τραμπ άρχισε τη μέρα του με νέα επίθεση στο αμερικανικό φούτμπολ

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με το αμερικανικό πρωτάθλημα φούτμπολ (NFL) έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας την απαγόρευση του γονατίσματος διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ανάκρουσης του εθνικού ύμνου πριν τους αγώνες.

Σε τιτιβίσματά του στο Twitter, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποστήριξε ότι τα ποσοστά τηλεθέασης του NFL «είναι πολύ κάτω», με εξαίρεση τα λεπτά πριν την έναρξη των παιχνιδιών, όταν οι πολίτες ανοίγουν τους δέκτες τους «για να δουν εάν [θα υπάρξει] ασέβεια για τη χώρα μας».

«Το NFL έχει κάθε είδους κανόνες και ρυθμίσεις. Η μόνη διέξοδος για αυτούς είναι να θέσουν έναν κανόνα ότι δεν μπορείς να γονατίζεις κατά τον εθνικό μας ύμνο», συνέχισε.

Ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον χθεσινό αγώνα των Dallas Cowboys, όπου σύσσωμη η ομάδα και ο ιδιοκτήτης της γονάτισαν πριν τον εθνικό ύμνο και άκουσαν αποδοκιμασίες από το κοινό, με τον κ. Τραμπ να υποστηρίζει ότι τα γιουχαΐσματα ήταν τα «πιο ηχηρά» που έχει ακούσει στη ζωή του.

Οι παίχτες του Dallas πάντως όρθιοι κατά την ανάκρουση του ύμνο, κάτι που σημείωσε ο κ. Τραμπ. «Γίνεται μεγάλη πρόοδος – όλοι αγαπάμε τη χώρα μας», έγραψε.

Ορισμένοι παίκτες του NFL
γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, αντί να στέκονται όρθιοι με το χέρι στην καρδιά. Πρόκειται για μία μορφή διαμαρτυρίας την οποία ξεκίνησε ο παίχτης Κόλιν Κάπερνικ πριν δύο χρόνια, με αφορμή τις αλλεπάλληλες δολοφονίες μαύρων από λευκούς αστυνομικούς.

Ο κ. Τραμπ αιφνιδιαστικά επιτέθηκε σε αυτό το είδος διαμαρτυρίας την περασμένη Παρασκευή, αποκαλώντας τους παίχτες που την έχουν υιοθετήσει «γιούς σκυλιών» και παροτρύνοντας τους ιδιοκτήτες των ομάδων να τους απολύσουν.

Η στάση του προκάλεσε την οργή του αθλητικού κόσμου και δεκάδες παίχτες έχουν αρχίσει να γονατίζουν τις τελευταίες ημέρες κατά τον εθνικό ύμνο ως απάντηση στα σχόλια του προέδρου.
Πηγή: skai.gr