Ο Κούσνερ χρησιμοποιούσε ιδιωτικό μέιλ για τις υποθέσεις του Λευκού Οίκου

Παράλληλο ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιούσε ο γαμπρός του Τραμπ και ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Τζάρεντ Κούσνερ προκειμένου να ανταλλάσσει μηνύματα με άλλα κυβερνητικά στελέχη σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε αρχικά ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico και επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο δικηγόρος του.

Τα μηνύματα που έστελνε ο Κούσνερ από αυτόν τον λογαριασμό αφορούσαν την επικοινωνία με τα ΜΜΕ, τον προγραμματισμό εκδηλώσεων και άλλα θέματα σχετικά με τον Λευκό Οίκο σύμφωνα με το Politico.

«Ο κ Κούσνερ χρησιμοποιεί το μέιλ του Λευκού Οίκου μόνο για υποθέσεις που αφορούν τον Λευκό Οίκο» δήλωσε ο δικηγόρος του Άμπε Λόουελ ενώ πρόσθεσε ότι ο Κούσνερ τηρεί τους κανόνες για την τήρηση αρχείου και την κυβερνητική διαφάνεια, προωθώντας όλα τα μηνύματα που λαμβάνει και στέλνει στον επίσημο λογαριασμό του.

Σημειώνεται ότι οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διατηρούνται τα αρχεία που σχετίζονται με τον πρόεδρο και άλλες κυβερνητικές δραστηριότητες

«Τα εισερχόμενα και τα εξερχόμενα ηλεκτρονικά μηνύματα που υπήρχαν στον ιδιωτικό λογαριασμό του κ Κούσνερ ήταν λιγότερο από 100. Η επικοινωνία ήταν με συναδέλφους του από τον Λευκό Οίκο» είπε επίσης ο δικηγόρος του.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο κ. Κούσνερ μοιράστηκε διαβαθμισμένες ως εμπιστευτικές ή απόρρητες πληροφορίες μέσω του ιδιωτικού του μέιλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στην αντίπαλό του και εκπρόσωπο των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, επειδή είχε αποκαλυφθεί, ότι όταν εκείνη ήταν ακόμα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, χρησιμοποιούσε ιδιωτικό ηλεκτρονικό λογαριασμό. Τα μηνύματα της Χίλαρι κρίθηκε αργότερα ότι περιείχαν απόρρητα στοιχεία. Ο Τραμπ αρχικά απείλησε ότι θα την φυλακίσει ενώ στη συνέχεια είπε ότι δεν θα ζητήσει να της ασκηθεί δίωξη.
Πηγή: skai.gr