Σουλτς: Πικρή μέρα για τη σοσιαλδημοκρατία – δεν μίλησε για παραίτηση

Τη βαριά ήττα των Σοσιαλδημοκρατών στις γερμανικές εκλογές παραδέχτηκε ο υποψήφιος καγκελάριος του κόμματος Μάρτιν Σουλτς, χωρίς να επιβεβαιώσει την φημολογούμενη παραίτησή του από την προεδρία της παράταξης.

«Σήμερα είναι μία δύσκολη μέρα, μία πικρή ημέρα για την σοσιαλδημοκρατία», είπε ο κ. Σουλτς, υπό τη σκιά των exit polls, που θέλουν το SPD να αποσπά ιστορικό χαμηλό ποσοστό, της τάξης του 20%. «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν κατορθώσαμε να διατηρήσουμε και να διευρύνουμε τη βάση των ψηφοφόρων μας», προσέθεσε.

Το SPD έχει ήδη διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει ξανά με το Χριστιανοδημοκρατικό μπλοκ της Άνγκελα Μέρκελ, με τον κ. Σουλτς να σημειώνει πως οι πολίτες ξεκάθαρα θέλουν την παράταξη στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Σουλτς εξέφρασε επίσης τη θλίψη του για την είσοδο του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία για πρώτη φορά στην γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή, και μάλιστα με ποσοστό που φαίνεται να υπερβαίνει το 13%.

«Είναι ιδιαίτερη λυπηρό για εμάς είναι ότι βγαίνει το AfD με τέτοια δύναμη», είπε.

Όσον αφορά το πολιτικό μέλλον του, ο κ. Σουλτς εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στο τιμόνι του SPD, παρά το κάκιστο αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, η αντιπρόεδρος Μανουέλα Σβέζιχ δήλωσε ότι με δεδομένο το χαμηλό ποσοστό ο κ. Σουλτς δεν θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος.

Πηγή: skai.gr