Οι ΗΠΑ απαντούν στην απειλή του Κιμ για δοκιμή υδρογονοβόμβας στον Ειρηνικό

«Τα δεδομένα Θα αλλάξουν» αν η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, λίγες ώρες μετά την σχετική απειλή από τον υπουργό Εξωτερικών της απομονωμένης χώρας.

Ο αξιωματούχος επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον παίρνει σοβαρά τις απειλές, όμως συνάμα δεν προσδίδει «τόση βάση» στο να προχωρήσει η Πιονγκγιάνγκ σε τέτοια ενέργεια.

«Υπάρχουν κάποιοι παληκαρισμοί που θεωρούνται δεδομένοι όταν έχουμε να κάνουμε με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ωστόσο ότι «είμαστε αναγκασμένοι σε κάποιο βαθμό να λάβουμε σοβαρά αυτή την απειλή».

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι υπάρχουν ερωτήματα κατά πόσον η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να διεξάγει τέτοια δοκιμή, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει πώς οι ΗΠΑ θα απαντούσαν εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

«Θα ήταν μια αλλαγή δεδομένων, κατά μία έννοια», είπε χαρακτηριστικά. «Αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δώσουμε τόση βάση σε αυτό αυτή τη στιγμή».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters