Κατηγορία κατά του 18χρονου υπόπτου τρομοκράτη του Parsons Green

Κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανατίναξη εκρηκτικού μηχανισμού απήγγειλε η βρετανική αστυνομία σε βάρος του 18χρονου Αχμέντ Χασάν σε σχέση με την τρομοκρατική απόπειρα στο συρμό μετρό του Λονδίνου την περασμένη Παρασκευή, στο σταθμό Parsons Green.

Ο Χασάν ήταν ο πρώτος από τους έξι συλληφθέντες για την υπόθεση, εκ των οποίων δύο έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς κατηγορία και χωρίς περιοριστικούς όρους.

Η κατηγορία κατά του 18χρονου απαγγέλθηκε μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την ανάκρισή του. Πιστεύεται ότι είναι εκείνος που μετέφερε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο συρμό.

Θα οδηγηθεί ενώπιον εισαγγελέα εντός της ημέρας.

Είχε συλληφθεί ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε πλοίο στο λιμάνι του Ντόβερ την επομένη της επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, η διοικήτρια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και μεταλλικά θραύσματα που θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει πολλούς θανάτους.

Η κα Ντικ είπε ότι 300 ύποπτοι βρίσκονται υπό 24ωρη παρακολούθηση από την αστυνομία, αλλά παραδέχθηκε ότι η εντεινόμενη απειλή ασφαλείας ασκεί μεγάλη πίεση στο αστυνομικό σώμα.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο