Τραμπ: Αν η Βόρεια Κορέα συνεχίσει, θα αναγκαστούμε να την ισοπεδώσουμε

Oι ΗΠΑ θα αναγκασθούν να ισοπεδώσουν τη Βόρεια Κορέα, αν η Πιονγκγιάνγκ δεν υποχωρήσει στο ζήτημα των πυρηνικών προειδοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της πρώτης του ομιλίας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ενώ περιγέλασε τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν αποκαλώντας τον «rocket man» (πυραυλάνθρωπο) σε αποστολή αυτοκτονίας.

Κάλεσε τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να εργαστούν από κοινού για να απομονώσουν την κυβέρνηση του Κιμ εκτός αν αυτή σταματήσει την «εχθρική» συμπεριφορά της.

«Αν η Βόρεια Κορέα δεν υπoχωρήσει δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ενώ πρόσθεσε πως ο «Rocket man» Κιμ βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας του ιδίου και του καθεστώτος του.

Όταν ο Τραμπ διατύπωσε την αυστηρότερη μέχρι τώρα προειδοποίησή του προς τη Βόρεια Κορέα στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ακούστηκε ένα ηχηρό μουρμουρητό.

Στα έδρανα της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας παρέμενε, για την ομιλία του Τραμπ, ένας χαμηλόβαθμος βορειοκορεάτης διπλωμάτης σύμφωνα με την αποστολή της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτη» την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να καθόμαστε στην άκρη και απλά να παρακολουθούμε.

Προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν προετοιμαστεί προκειμένου να αναλάβουν «περαιτέρω δράση» εάν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίσει να επιβάλλει την αυταρχική εξουσία της σε βάρος των πολιτών της και δεν αποκαταστήσει τη δημοκρατίας και τις πολιτικές ελευθερίες.

Είπε επίσης ότι η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αποτελεί «όνειδος» για τις ΗΠΑ. «Η κυβέρνηση του Ιράν θέλει θανάτους και καταστροφή ενώ ο λαός θέλει αλλαγή», τόνισε.  

Τέλος προειδοποίησε τους εχθρούς των ΗΠΑ ότι ο αμερικανικός στρατός «σύντομα θα είναι ισχυρότερος παρά ποτέ».


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ