Αποκλεισμός αυτοκινητόδρομου στη Βρετανία λόγω ύποπτου αντικειμένου

Πολύωρη ταλαιπωρία για τους οδηγούς έχει προκαλέσει στη Βρετανία το κλείσιμο τμήματος του αυτοκινητόδρομου M1 λόγω εντοπισμού ύποπτου αντικειμένου κάτω από γέφυρα.

Ο αυτοκινητόδρομος, από τους βασικούς οδικούς άξονες σύνδεσης νότου και βορρά που εκτείνεται από το Λονδίνο έως το Λιντς, είναι κλειστός από τις 7.30 το πρωί στο τμήμα μεταξύ Μίλτον Κινς και Νορθάμπτον.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μία «μυστηριώδη χημική ουσία» που φέρεται να έχει εντοπιστεί αφημένη κάτω από τη γέφυρα. Χρήστης του Twitter που πέρασε από το σημείο ανέφερε ότι είδε μία συσκευασία «που έβγαζε καπνούς και περιείχε ένα κίτρινο υγρό που κόχλαζε».

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρονται σε ελεγχόμενη έκρηξη από την αστυνομία με χρήστες του Twitter να έχουν αναρτήσει φωτογραφίες από όχημα της μονάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που αποστέλλεται προληπτικά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τον αυτοκινητόδρομο, ενώ γίνεται προσπάθεια να οργανωθεί η αναστροφή των οχημάτων που έχουν παγιδευτεί στην περιοχή επί ώρες.

Πάντως μέσα στον εκνευρισμό και την ταλαιπωρία ορισμένοι από τους οδηγούς αξιοποίησαν το σπάνιο θέαμα του άδειου αυτοκινητόδρομου στο αντίθετο από το σημείο της αστυνομικής επιχείρησης ρεύμα για να παίξουν ποδόσφαιρο.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός