Μετανιωμένος για την επίθεση του προς τα ΜΜΕ ο Σον Σπάισερ

Την μεταμέλειά του εξέφρασε ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, για την επίθεση που είχε κάνει στα αμερικανικά ΜΜΕ σχετικά με την παρουσίαση της τελετής ορκωμοσίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Φυσικά και μετανιώνω, σίγουρα,» δήλωσε ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου στους NYT.

Μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του, ο πρόεδρος Τραμπ είχε στείλει τον Σπάισερ στην αίθουσα Τύπου για να αμφισβητήσει το μέγεθος του πλήθους που πήγε να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή.

Η σύγκριση των φωτογραφιών έδειχνε ότι μεγαλύτερο πλήθος είχε συγκεντρωθεί για την ορκωμοσία του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ο Σπάισερ ανακοίνωσε: «Αυτό, ήταν το μεγαλύτερο πλήθος που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει ορκωμοσία, τελεία».

Οι ΝΥΤ δεν παρέθεσαν ακριβώς την ερώτηση στην οποία απάντησε ο Σπάισερ. Ο ίδιος, στην διάρκεια μιας νυχτερινής εκπομπής μετά την παραίτησή του από τον Λευκό Οίκο, είχε παραδεχτεί ότι η επικοινωνία με τους δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου, «πιθανώς δεν ήταν η καλύτερη δυνατή αρχή».

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ, που είναι υψηλόβαθμη σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, είχε δηλώσει ότι ο Σπάισερ χρησιμοποιούσε «εναλλακτικά γεγονότα» όταν αμφισβητούσε την δημοσιογραφική κάλυψη της τελετής ορκωμοσίας.

Οι δηλώσεις του Σπάισερ στους ΝΥΤ έγιναν μία ημέρα μετά την εμφάνισή του στην τελετή απονομής των φετινών βραβείων Emmy, όταν ανέβηκε στην σκηνή και αυτοσαρκάστηκε με τα πρώτα σχόλια που είχε κάνει ο ίδιος, στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου: «Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο ακροατήριο που θα παρακολουθήσει την απονομή, τελεία – τόσο προσωπικά, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Σπάισερ που παραιτήθηκε όταν ο Τραμπ επέλεξε τον Άντονι Σκαραμούτσι για την σύντομη θητεία του στην θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, βρέθηκε στο επίκεντρο άσκησης σφοδρής πολιτικής κριτικής για τα παραπλανητικά του σχόλια, αλλά και για την αμφιλεγόμενη προσέγγιση του, έναντι των δημοσιογράφων στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου.

Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές, εκτιμούν ότι η συμμετοχή του Σπάισερ στην τελετή απονομής των βραβείων Emmy, αλλά και η επιλογή του για την συμμετοχή του σε πρόγραμμα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, αποτελούν κινήσεις για την αποκατάσταση της δημόσιας εικόνας του.
Πηγή: skai.gr