Βόρεια Κορέα: Οι κυρώσεις απλά θα επιταχύνουν το πυρηνικό μας πρόγραμμα

«Το μόνο που θα καταφέρουν με τις νέες κυρώσεις είναι να μας κάνουν να επιταχύνουμε το πυρηνικό μας πρόγραμμα» προειδοποίησε σήμερα εκ νέου η Βόρεια Κορέα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας με νέες του δηλώσεις χαρακτηρίζει τον νέο γύρο περιορισμών που επέβαλαν τα Ηνωμένα Έθνη ως μια από τις «πιο βίαιες, ανήθικες και απάνθρωπες πράξεις εχθρότητας».

Αναφέρει επίσης ότι οι νέες κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες εγκρίθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου, αποσκοπούν στο να ρίξουν την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας.

Η τελευταία εκτόξευση της χώρας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και χαρακτηρίστηκε ως η πιο μακρινή δοκιμή καθώς πέρασε πάνω από την Ιαπωνία. Ο πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 3.700 χλμ. και έφθασε σε μέγιστο υψόμετρο 770 χλμ..

Η εκτόξευση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή νέων κυρώσεων από τα Ηνωμένα Έθνη, χαρακτηρίστηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως «εξαιρετικά προκλητική».

Η Βόρεια Κορέα θα αποτελέσει το βασικό θέμα συζήτησης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πραγματοποίησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις πάνω από τη Κορεατική Χερσόνησο. 



Πηγή: skai.gr