Sky News: Οι αρχές του Λονδίνου πιστεύουν ότι έχουν ταυτοποιήσει τον δράστη

Οι βρετανικές αρχές πιστεύουν ότι έχουν ταυτοποιήσει τον άνθρωπο που τοποθέτησε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο βαγόνι του συρμού του μέτρο του Λονδίνου το πρωί, αναφέρει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο πηγές από την αστυνομία.

Παρόλα αυτά σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει γνωστό κατά πόσο το όνομα του υπόπτου θα δοθεί στη δημοσιότητα όσο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η βρετανική αστυνομία χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκαν 22 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το BBC μετέδωσε ότι ο μηχανισμός έφερε χρονοδιακόπτη, δηλαδή επρόκειτο για ωρολογιακή βόμβα.

"Εκτιμάμε τώρα ότι επρόκειτο για πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού", δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Μαρκ Ρόουλεϊ και πρόσθεσε ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την επίθεση στο Λονδίνο και κάλεσε τις αρχές να λάβουν περισσότερο "δραστικά" μέτρα, όπως η καλύτερη αστυνόμευση της χρήσης του ΄Ιντερνετ από τρομοκρατικές οργανώσεις.

"Μια ακόμη επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και παράφρονες που βρίσκονται στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιαρντ", έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

"Οι αποτυχημένοι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το Ίντερνετ είναι το βασικό τους εργαλείο στρατολόγησης, από το οποίο πρέπει να τους αποκόψουμε και να το χρησιμοποιούμε καλύτερα".

H Τερέζα Μέι απάντησε λίγο αργότερα στον Τραμπ πως «οι εικασίες» δεν βοηθούν στις έρευνες. 

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας και στο δίκτυο μαζικών μεταφορών.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ