Συρία: Ο Χάμζα μπιν Λάντεν προτρέπει τους μουσουλμάνους να ενωθούν για «τζιχάντ»

Κάλεσμα στους μουσουλμάνους να ενωθούν και να συμμετάσχουν ή να προσφέρουν υποστήριξη στον «τζιχάντ» στη Συρία εναντίον του καθεστώτος και της Δύσης, απηύθυνε σε ηχογραφημένο μήνυμα, ο  Χάμζα μπιν Λάντεν, γιος του ιδρυτή του δικτύου της αλ Κάιντα, για την ηγεσία του οποίου προαλείφεται.

Θεωρούμενος ως ο εκλεκτός γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Χάμζα ήδη από την παιδική του ηλικία προετοιμάζεται για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ομάδας των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Αμποταμπάντ του Πακιστάν το 2011.

Σε προηγούμενα ηχητικά του μηνύματα, ο Χάμζα είχε απευθύνει εκκλήσεις για ενότητα μεταξύ των τζιχαντιστών και για να γίνουν επιθέσεις εναντίον της Δύσης.

Το δίκτυο της αλ Κάιντα είναι εχθρός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία επίσης εμπλέκεται στον πόλεμο στη Συρία.

Στο νέο μήνυμά του, το οποίο διανεμήθηκε από τζιχαντιστικούς ιστοτόπους, ο Χάμζα μπιν Λάντεν απευθύνει έκκληση στους «αδελφούς μουσουλμάνους από την Ινδονησία ως το Μάγρεμπ να ενταχθούν στον τζιχάντ για να σταματήσουν την επίθεση των Σταυροφόρων και των Ραφίντα (σ.σ. μειωτικός όρος για τους σιίτες)».

Πηγή: skai.gr