Μέρκελ: Η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να επανακτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να «καθαρίσει» τα λάθη του παρελθόντος για χάρη των εργαζομένων της και της ευρύτερης οικονομίας κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης την Πέμπτη.

«Η εμπιστοσύνη έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό και η βιομηχανία πρέπει να κάνει τα πάντα για να την επανακτήσει, εξασφαλίζοντας το δικό της συμφέρον και αυτό των εργαζομένων της γερμανικής βιομηχανίας», ανέφερε η Μέρκελ.

Σημείωσε ότι το σκάνδαλο για τις εκπομπές αερίων της Volkswagen έγινε γνωστό πριν από δύο χρόνια, αμέσως μετά την έναρξη της ίδιας Έκθεσης Αυτοκινήτου, προσθέτοντας ότι από τότε ο κλάδος αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις, όπως τις προτάσεις της Κίνας για την απαγόρευση των βενζινοκινητήρων. 

Προέβλεψε ότι τα αυτοκίνητα με καύσιμα θα εξακολουθήσουν να είναι αναγκαία για δεκαετίες καθώς η ζήτηση αυξάνεται σε πολλά μέρη του κόσμου, τη στιγμή που οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν παράλληλα βήματα για την ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Πηγή: skai.gr