Συνεργασία Τραμπ και Δημοκρατικών για τους «Ονειροπόλους»

Τους λεγόμενους «Ονειροπόλους» (Dreamers), τους παράνομους μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ακόμα ήταν παιδιά, συμφώνησαν να υπερασπιστούν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και οι Δημοκρατικοί ηγέτες στο Κογκρέσο, σύμφωνα με δηλώσεις του ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ και της επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι. 

Οι δύο Δημοκρατικοί ηγέτες χαρακτήρισαν τη συνάντηση που είχαν με τον Τραμπ «παραγωγική» καθώς επικεντρώθηκε στην εφαρμογή του προγράμματος DACA που προώθησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Συμφωνήσαμε να διευκρινίσουμε το επίπεδο προστασίας της DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) και να το ενσωματώσουμε άμεσα σε νόμο, ενώ θα πρέπει να δουλέψουμε το πακέτο της συνοριακής ασφάλειας χωρίς να συμπεριλάβουμε το τείχος. Αυτό είναι αποδεκτό κι από τις δύο πλευρές», τόνισαν σε ανακοίνωσή τους.

Όλον αυτόν τον καιρό οι Δημοκρατικοί έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπλοκάρουν οποιαδήποτε νομοθεσία που προβλέπει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Ωστόσο και αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο δεν την υποστηρίζουν.

Παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου άφησαν να εννοηθεί ότι η νομοθεσία για την DACA θα προχωρήσει χωρίς τη χρηματοδότηση για το τείχος, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς αμφισβήτησε την επίτευξη συμφωνίας για ένα νομοσχέδιο επικεντρωμένο στους Ονειροπόλους, σε σχέση με το τείχος.

«Η DACA και η συνοριακή ασφάλεια συζητήθηκαν, ενώ δεν συμφωνήθηκε η εξαίρεση του τείχους», τόνισε η Σάντερς σε ανάρτησή της στο Twitter.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ