ΗΠΑ: Βρέθηκαν νεκροί ηλικιωμένοι σε οίκο ευγηρίας

Ανέβηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον τυφώνα Ίρμα, μετά την είδηση του θανάτου οκτώ ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας της Νότιας Φλόριντα στο οποίο διεκόπη η ηλεκτροδότηση λόγω του τυφώνα και δεν αποκαταστάθηκε μετά το πέρασμά του. 

Τρεις ηλικιωμένοι ασθενείς βρέθηκαν νεκροί την Τετάρτη στο γηροκομείο στο Χόλιγουντ της Φλόριντα, βόρεια του Μαϊάμι. Τέσσερις ακόμα ασθενείς πέθαναν κατά τη διακομιδή τους σε ένα κοντινό νοσοκομείο και ένας πέμπτος εντοπίστηκε αργότερα νεκρός. 

Ο κυβερνήτης Rick Scott χαρακτήρισε την τραγωδία «αδιανόητη» ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι σφράγισε το κτήριο και ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διερευνήσει το περιστατικό. Οι υπόλοιποι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

Οι αξιωματούχοι της πόλης περιέγραψαν τη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του νοσοκομείου ως «υπερβολικά καυτή», παρά τα φορητά κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες που σύμφωνα με τα κρατικά αρχεία είχαν τοποθετηθεί σε όλη την εγκατάσταση αλλά δεν λειτουργούσαν πολλές ώρες μετά το πέρασμα της Ίρμα. 

Οι ασθενείς που πέθαναν ήταν 71 έως 99 ετών ενώ η αιτία του θανάτου τους δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους επιζώντες που έφτασαν στα κοντινά νοσοκομεία νοσηλεύτηκαν με αναπνευστικά προβλήματα, αφυδάτωση και υπερθερμία.

Σύμφωνα με τις αρχές η Ίρμα σκότωσε τουλάχιστον 31 άτομα στη Φλόριντα, 7 στη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα. Εκτός από τις σοβαρές πλημμύρες στη Φλόριντα και τις εκτεταμένες ζημιές οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που βύθισαν στο σκοτάδι περίπου τη μισή πολιτεία. 


Πηγή: skai.gr