ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος ζητεί την απόλυση δημοσιογράφου του ESPN για σχόλια κατά του Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι μια δημοσιογράφος του δικτύου αθλητικών ειδήσεων ESPN θα έπρεπε να απολυθεί. Αιτία είναι ότι χαρακτήρισε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «οπαδό της ανωτερότητας της λευκής φυλής» σε αναρτήσεις της στο Twitter.

«Αυτό είναι ένα από τα πιο εξοργιστικά σχόλια που θα μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε και νομίζω ότι ασφαλώς είναι λόγος απόλυσης από το ESPN», σχολίασε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα της Τζεμέλ Χιλ, της συμπαρουσιάστριας του SportsCenter, μιας από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές του δικτύου.

Η μαύρη δημοσιογράφος από το Ντιτρόιτ έγραψε τη Δευτέρα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «ο πιο αδαής και προσβλητικός πρόεδρος» που έχει δει σε «όλη της τη ζωή» πριν προσθέσει ότι ο ρεπουμπλικάνος είναι ένας «οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής» που «γενικά περιβάλλει τον εαυτό του με άλλους οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής».

Ο σάλος καταγράφεται λίγο καιρό αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικρίθηκε έντονα διότι αρχικά τουλάχιστον απέφυγε να καταδικάσει σθεναρά τη συγκέντρωση της άκρας δεξιάς στη Σάρλοτσβιλ στα μέσα Αυγούστου. Η πορεία των νεοναζιστών και των λευκών ρατσιστών κατέληξε σε τραγωδία καθώς μια γυναίκα 32 χρονών σκοτώθηκε όταν ένας συμπαθών της άκρας δεξιάς έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε αντιρατσιστές που συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση.



Το ESPN, που ανήκει στη Disney, διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι τα σχόλια της δημοσιογράφου του «δεν αντανακλούν τη δική του θέση» και ότι η Χιλ «αναγνώρισε ότι η πράξη της ήταν ανάρμοστη».

Πηγή: skai.gr