Η «Ίρμα» συνεχίζει να προκαλεί θανάτους στη Φλόριντα

Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, από τις εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση τρεις ημέρες μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα, με τις αρχές να αποδίδουν τους θανάτους στην έλλειψη κλιματισμού στον οίκο ευγηρίας όπου διέμεναν.

Στην «Ηλιόλουστη Πολιτεία» επικρατεί τώρα υγρασία και ο υδράργυρος έχει ανέλθει άνω των 30 βαθμών κελσίου, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και συχνά χωρίς νερό.

Ο θάνατος των έξι ενοίκων του οίκου ευγηρίας στο Χόλιγουντ, στο βόρειο Μαϊάμι, μπορεί να εξηγηθεί από την απουσία ηλεκτρικού ρεύματος και κλιματισμού, σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας που επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο κυκλώνας Ίρμα έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 77 ανθρώπους, μετά το καταστροφικό του πέρασμα από την Καραϊβική. Τουλάχιστον 36 είναι οι νεκροί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι στη Φλόριντα και τις γειτονικές πολιτείες, δηλαδή 9 εκατομμύρια άνθρωποι. Το αεροδρόμιο του Μαϊάμι δεν λειτουργεί πλήρως, μονάχα το 50% των πτήσεων εκτελείται.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφτεί την Πέμπτη τη Φλόριντα για να διαπιστώσει το εύρος των καταστροφών. «Οι καταστροφές που προκάλεσαν η Ίρμα και ο Χάρβεϊ» καταστούν «ακόμα πιο αναγκαίες τη μείωση των φόρων και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις», έγραψε το Τραμπ στο Twitter.

Πηγή: skai.gr