Χρειάζεται ενίσχυση της βοήθειας για τους 400.000 Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές

Τεράστια προσπάθεια πρέπει να καταβάλουν οι δυνάμεις ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις περίπου 400.000 αφίξεις μουσουλμάνων Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΗΕ ο οποίος συμπληρώνει πως τα χρήματα που χρειάζονται τώρα πια για την αντιμετώπιση του φαινομένου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Η μαζική έξοδος των μουσουλμάνων Ροχίνγκια προς το Μπαγκλαντές ξεκίνησε στις 25 Αυγούστου όταν ξέσπασε κύμα βίας προερχόμενο από τους αντάρτες Ροχίνγκια. Οι επιθέσεις πυροδότησαν την έντονη αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας οι οποίες έσπευσαν να ιδοπεδώσουν τους αντάρτες.

«Πρέπει να απαντήσουμε μαζικά στις αφίξεις μεταναστών από την Μιανμάρ. Θα πρέπει να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση για σίτιση και στέγαση» ανέφερε ο George William Okoth-Obbo, ανώτερο στέλεχος των επιχειρήσεων ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν στηθεί στο Μπαγκλαντές.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την Τρίτη πως 370.000 Ροχίνγκια έχουν φτάσει στο Μπαγλαντές αλλά οι νέες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 400.000 αφίξεις σύμφωνα με τον Οkoth-Obbo ο οποίος δεν ανέφερε πόσοι ακόμα μετανάστες εκτιμάται ότι θα φτάσουν στη γειτονική χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που φτάνουν στο Μπαγκλαντές είναι υποσιτισμένοι και άρρωστοι, ενώ δεν έχουν καταφύγιο και καθαρό νερό. Έχουμε μια επείγουσα κατάσταση μέσα σε ήδη δύσκολες συνθήκες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την περασμένη εβδομάδα, όταν ακόμα οι αφίξεις υπολογίζονταν γύρω στις 100.000, ο ΟΗΕ ανέφερε πως για να καλυφθούν οι ανάγκες των Ροχίνγκια χρειάζονται 77 εκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: skai.gr