Το Κογκρέσο καλεί με ψήφισμά του τον Τραμπ να καταδικάσει τις ομάδες μίσους

Το Κογκρέσο καλεί τον αμερικανό Πρέδρο να καταδικάσει τις ομάδες μίσους με απόφαση που ψήφισε αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά την κριτική που δέχτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος για την αντίδρασή του στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν σε πορεία των λευκών εθνικιστών στο Σάρλοτσβιλ στην πολιτεία της Βιρτζίνια, πριν από έναν μήνα.

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισαν ομόφωνα την απόφαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοκρατικού Τζέρι Κόνολι, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από την Βιρτζίνια. Η Γερουσία είχε ψηφίσει την απόφαση, την Δευτέρα.

«Σήμερα το βράδυ, η Βουλή των Αντιπροσώπων με ενωμένη φωνή καταδίκασε ομόφωνα τις πράξεις ντροπής και μίσους της Κου Κλουξ Κλαν (ΚΚΚ), των λευκών εθνικιστών, των λευκών ρατσιστών και των νεο-Ναζί στο Σάρλοτσβιλ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόνολι.

Το κοινό ψήφισμα, το οποίο πέρασε με την υποστήριξη και των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών, αναμένεται να φτάσει στον Τραμπ για να υπογραφεί.

Το ψήφισμα του Κογκρέσου ζητά από το Τραμπ να καταδικάσει τις ομάδες μίσους και «την αυξανόμενη επικράτηση των εξτρεμιστών που υποστηρίζουν τον αντισημιτισμό, την ξενοφοβία και την υπεροχή των λευκών».

Προτρέπει επίσης τον Γενικό Εισαγγελέα Τζεφ Σέσιονς να διερευνήσει πράξεις βίας και εκφοβισμού από λευκούς εθνικιστές, νεοναζί, την Κου Κλουξ Κλαν και άλλες παρόμοιες ομάδες.
Πηγή: skai.gr