Νέες αιματηρές συγκρούσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία τις τελευταίες ημέρες σε συγκρούσεις ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος καταγράφει ένα νέο κύμα χιλιάδων εσωτερικά εκτοπισμένων.

Στην Μπριά (στο κεντρικό τμήμα της χώρας), «οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα πτώματα και περίπου πενήντα τραυματίες» έπειτα από μάχες ανάμεσα σε δύο αντίπαλες φράξιες μιας ένοπλης οργάνωσης την 7η και την 8η Σεπτεμβρίου, ανέφερε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) στον εβδομαδιαίο απολογισμό του, ο οποίος εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο ανατολικό τμήμα της χώρας, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 σπίτια πυρπολήθηκαν σε «μια βίαιη σύγκρουση μεταξύ δύο κοινοτήτων στο χωριό Γιακαπί, στον άξονα Μπουάρ-Μποκαράνγκα», συνεχίζει ο απολογισμός του OCHA.

Ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων αυξήθηκε από τους 400.000 τον Ιανουάριο στους 600.000 και πλέον τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Επιτροπή Συντονισμού των Διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CCO).

«Μια ένοπλη οργάνωση επιτέθηκε στο χωριό Μπομπό (ανατολικά) και πήρε ομήρους 32 κτηνοτρόφους», προσθέτει η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Ο απολογισμός αυτός προστίθεται σε εκείνον στο Μπατανγκαφό (βορειοδυτικά), όπου τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την Πέμπτη και πάνω από 28.000 άνθρωποι στερούνται κάθε βοήθεια, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Πηγή: skai.gr