Τέλος στους περιορισμούς στις αυξήσεις στο βρετανικό Δημόσιο

Η κυβέρνηση στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι από το επόμενο έτος θα αρθεί το όριο του 1% στις ετήσιες αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ οι αστυνομικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα λάβουν μεγαλύτερες αυξήσεις άμεσα.

Όπως είπε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε ότι οι αστυνομικοί θα λάβουν αύξηση της τάξης του 2% στις απολαβές τους για το τρέχον έτος και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μέση αύξηση της τάξης του 1,7%.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει περιθώριο «ελαστικότητας» όσον αφορά τις αυξήσεις στο δημόσιο τομέα από το επόμενο οικονομικό έτος, απαντώντας καταφατικά στο ερώτημα αν αυτό σημαίνει άρση του ορίου του 1% στις αυξήσεις που ισχύει εδώ και επτά χρόνια, δηλαδή από την ανάδειξη στην εξουσία των Συντηρητικών υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγο μετά από τη δημοσιοποίηση των νεότερων στοιχείων για τον πληθωρισμό, που έχει φτάσει πλέον στο 2,9% και εν μέσω προειδοποιήσεων από τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους δημοσίους υπαλλήλους για μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πάντως οι ενώσεις των αστυνομικών και των σωφρονιστικών υπαλλήλων αντέδρασαν χαρακτηρίζοντας ανεπαρκείς τις αυξήσεις που αναγγέλθηκαν.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο