Ν. Κορέα: Η Β. Κορέα πρέπει να σταματήσει να προκαλεί την ειρήνη

Η Νότια Κορέα καλωσόρισε τις νέες κυρώσεις που υιοθέτησε ομόφωνα τα ξημερώματα της Τρίτης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Πιονγκιάνγκ, μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

Ίσως αυτός είναι ένας τρόπος για να βγει η χώρα από την απομόνωσή της ανέφερε η Νότια Κορέα ενώ συμπλήρωσε ότι οι οικονομικές κυρώσεις ίσως θέσουν ένα τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του Κιμ Γιονγκ-ουν.

«Η Βόρεια Κορέα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μια απερίσκεπτη πρόκληση ενάντια στη διεθνή ειρήνη θα οδηγήσει σε ακόμη ισχυρότερες κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας εναντίον της», δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέιν-ιν.

«Δεν χαιρόμαστε που ενισχύουμε περαιτέρω τις κυρώσεις σήμερα. Δεν ψάχνουμε για πόλεμο», δήλωσε η αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ, Νίκι Χέλι, μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

«Εάν η Βόρεια Κορέα συμφωνεί να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, μπορεί να ανακτήσει το μέλλον της ... εάν όμως συνεχίσει την επικίνδυνη πορεία της, θα συνεχίσουμε να της ασκούμε πιέσεις», δήλωσε επίσης η Χάλει. 

Η απόφαση της Δευτέρας ήταν το ένατο ψήφισμα κυρώσεων που εγκρίθηκε ομόφωνα κατά του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, από το 2006 που η χώρα του Κιμ Γιονγκ-ουν ξεκίνησε να εκτοξεύει πυραύλους.

Πηγή: skai.gr