Κλείσιμο

Κολομβία: Τραυματίστηκε ελαφρά ο πάπας (vid) – Η χιουμοριστική του δήλωση

Ελαφρά τραυματίστηκε την Κυριακή στην Καρταχένα της Κολομβίας ο πάπας Φραγκίσκος. Έχασε την ισορροπία του ενώ επέβαινε στο ειδικά διαμορφωμένο όχημά του και χτύπησε στο δοκάρι του παρμπρίζ. Ο ποντίφικας έχει ένα μώλωπα στο αριστερό του ζυγωματικό και το βλέφαρο.

Όπως έγινε γνωστό από το Βατικανό, στον πάπα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τοποθετήθηκε πάγος στους μώλωπές του. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία και θα συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας διακρίνεται ο Φραγκίσκος να χτυπά την αριστερή πλευρά του προσώπου του στο δοκάρι του παρμπρίζ, ενώ ο κόσμος τον επευφημεί για την επίσκεψή του.

Λίγες σταγόνες αίματος ήταν ορατές πάνω στα λευκά του άμφια και η περιοχή γύρω από το αριστερό μάτι του είναι μελανιασμένη και έχει πρηστεί.

«Με γρονθοκόπησαν. Είμαι καλά»,
αστειεύτηκε ο ποντίφικας, ενώ αποχωρούσε από ένα σπίτι στην φτωχική γειτονιά Σαν Φρανσίσκο, την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Κολομβία. Λίγο αργότερα εθεάθη με ένα μικρό τσιρότο πάνω από το αριστερό φρύδι του.

«Ο πάπας είναι καλά. Τραυμάτισε το αριστερό ζυγωματικό του και το βλέφαρό του», επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Γκρεγκ Μπέρκ.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ