Κλείσιμο

ΝΑΤΟ: Η Βόρεια Κορέα πρέπει να λάβει παγκόσμια απάντηση

Η παγκόσμια απειλή που απορρέει από την προκλητική συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας απαιτεί «παγκόσμια απάντηση» προειδοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μπορεί το ΝΑΤΟ να μην έχει μέχρι στιγμής εμπλακεί άμεσα στην κρίση η οποία μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκιάνγκ έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα, ωστόσο, έχει καλέσει επανειλημμένα την Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα.

«Η προκλητική συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας αποτελεί παγκόσμια απειλή και απαιτεί παγκόσμια αντίδραση, κάτι που φυσικά συμπεριλαμβάνει και το ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BBC.

Ο Στόλτενμπεργκ αρνήθηκε να αναφέρει εάν η νήσος Γκουάμ στην οποία θέλει να επιτεθεί ο Κιμ Γιονγκ-ουν καλύπτεται από το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, το οποίο αναφέρει ότι μια επίθεση εναντίον ενός μέλους του λογίζεται ως επίθεση εναντίον όλων των μελών του.

«Τώρα είμαστε απολύτως επικεντρωμένοι στο πώς μπορούμε να συμβάλουμε σε μια ειρηνική λύση της σύγκρουσης», δήλωσε.

Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλλον είπε επίσης στο BBC ότι η στρατιωτική σύγκρουση πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος.
Πηγή: skai.gr