Κλείσιμο

Οι περισσότεροι Νοτιοκορεάτες «δεν βλέπουν πόλεμο» με τη Βόρεια Κορέα

Οι περισσότεροι Νοτιοκορεάτες δεν πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα θα ξεκινήσει πόλεμο σύμφωνα με έρευνα που έγινε σήμερα, λίγες μόλις μέρες μετά την μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή που έχει μέχρι στιγμής διεξάγει η Πιονγκιάνγκ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι προτιμά να μην επιλέξει τη στρατιωτική οδό, αλλά προειδοποίησε πως στην περίπτωση που δεν αποφευχθεί η στρατιωτική εμπλοκή, τα πράγματα θα είναι πολύ θλιβερά για τη χώρα του Κιμ-Γιονγκ-ουν.

Εν τω μεταξύ, οι ειδικοί θεωρούν ότι το απομονωμένο έθνος είναι κοντά στο να επιτύχει τον αρχικό του στόχο, την ανάπτυξη δηλαδή ενός υπερδύναμου πυρηνικού όπλου, ικανού να φτάσει στις ΗΠΑ, κάτι που ο Τραμπ έχει ορκιστεί να εμποδίσει.

Σύμφωνα όμως με την τελευταία έρευνα, το 58% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα ξεκινήσει πόλεμο, ενώ το 37% θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο.

Τον Ιούνιο του 2007, εννέα μήνες μετά από την πρώτη πυρηνική εκτόξευση της Βόρειας Κορέας, η οποία διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2006, οι Νοτιοκορεάτες πίστευαν, με ποσοστό 51%, ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει πολεμική σύρραξη μεταξύ των εμπλεκόμενων κρατών της Κορεατικής Χερσονήσου. Το 45% το θεωρούσε απίθανο. 

Πηγή: skai.gr