Μόσχα: Οι ΗΠΑ πιθανόν σχεδιάζουν πρόκληση στο προξενείο μας στο Σαν Φρανσίσκο

Το ενδεχόμενο το FBI να τοποθετήσειστο γενικό προξενείο της Ρωσίας στο Σαν Φρανσίσκο «πλαστά έγγραφα που να διακυβεύουν τη θέση της Ρωσίας με σκοπό την πρόκληση» άφησε ανοιχτό την Παρασκευή η Μόσχα. To κτίριο παραμένει κλειστό για τη ρωσική διπλωματική υπηρεσία με απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ. 

«Φαίνεται ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπαθούν να οργανώσουν μια αντιρωσική πρόκληση και ίσως ακόμη να εγκαταστήσουν ενοχοποιητικές αποδείξεις στο κτίριο ίσως με σκοπό να τις ανακαλύψουν στο μέλλον… Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα τι κάνουν τώρα (στο κτίριο)» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι ΗΠΑ αποσταθεροποιούν τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, καθώς και την παγκόσμια τάξη, με τις ενέργειές έναντι της ρωσικής διπλωματικής ιδιοκτησίας» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

«Η συμπεριφορά αυτή είναι ακατάλληλη για ένα κράτος που υπόκειται στο διεθνές δίκαιο, είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πρωτοστάτησε στο σύγχρονο σύστημα διεθνών σχέσεων» ανέφερε. «Δυστυχώς, αυτό δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μια νέα αμερικανική παράδοση» πρόσθεσε η ρωσίδα αξιωματούχος.

«Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ αποσταθεροποιούν όχι μόνο τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, αλλά και την παγκόσμια διεθνή τάξη» πρόσθεσε η Ζάχαροβα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε, στα τέλη Αυγούστου, σε αντίποινα κατά της Μόσχας, απαντώντας στην μείωση του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού στη Mόσχα.

Ετσι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε στο κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς και άλλων διπλωματικών κτιρίων στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη όπως, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Πηγή: skai.gr