Πούτιν: O Τίλερσον πρέπει να επανέλθει στον σωστό δρόμο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον «έχει μπλέξει με κακές παρέες», από τότε που τιμήθηκε με το ρωσικό παράσημο Φιλίας για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των αμερικανορωσικών σχέσεων το 2013, όταν ήταν επικεφαλής της Exxon Mobil, «και τώρα πρέπει να επανέλθει στον σωστό δρόμο», είπε σήμερα αστειευόμενος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Απονείμαμε στον συμπατριώτη σας το παράσημο της Φιλίας, αλλά φαίνεται ότι έχει μπλέξει με κακές παρέες και έχει πάρει τον κακό δρόμο. Ελπίζω ότι ο άνεμος της συνεργασίας, της φιλίας και της αμοιβαιότητας θα τον ξαναβάλουν στον σωστό δρόμο», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος από το Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ.

Όταν ο Ρεξ Τίλερσον διορίστηκε στη θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ προκλήθηκαν ανησυχίες καθώς ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής Exxon Mobil είχε στενές σχέσεις με τη Ρωσία μιας και είχε εργασθεί εκεί επί 20 χρόνια και το 2013 είχε παρασημοφορηθεί.

Οι σχέσεις όμως ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία επιδεινώθηκαν ιδιαίτερα το 2014 λόγω των οικονομικών κυρώσεων για την Ουκρανία, του συριακού, αλλά και των κατηγοριών για τη ρωσική ανάμειξη στην αμερικανική προεκλογική διαδικασία.

Πηγή: skai.gr