Βόρεια Κορέα: Θα λάβουμε δικά μας ισχυρά αντίμετρα κατά των ΗΠΑ

«Iσχυρά αντίμετρα» προειδοποιεί ότι θα πάρει η Βόρεια Κορέα προκειμένου να απαντήσει στην πίεση των ΗΠΑ αλλά και στις πιθανές νέες κυρώσεις εναντίον της εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος, ενώ παράλληλα κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι επιζητεί τον πόλεμο.

«Θα απαντήσουμε στα βάρβαρα σχέδια για την επιβολή κυρώσεων και την άσκηση πίεσης των ΗΠΑ, με δικά μας ισχυρά αντίμετρα», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπροσωπεία της Πιονγκιάνγκ στο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας.

Στην ίδια ανακοίνωση η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει κατηγορίες τόσο για τη Νότια Κορέα όσο και για την Ιαπωνία και λέει ότι χρησιμοποιούν το Οικονομικό Φόρουμ για να παίξουν «βρώμικα πολιτικά παιχνίδια», επισημαίνοντας ότι αρχικός στόχος του Φόρουμ ήταν να συζητηθεί η οικονομική συνεργασία στην περιοχή και όχι να επικριθεί το βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκιάνγκ. 

Λίγο νωρίτερα οι ΗΠΑ είχαν επισημάνει ότι επιθυμούν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, να απαγορεύσει την εξαγωγή υφασμάτων από τη χώρα και την πρόσληψη Βορειοκορεατών εργαζόμενων στο εξωτερικό, όπως επίσης και να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν στο εξωτερικό.

Στο ίδιο Οικονομικό Φόρουμ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε αναφερόμενος στην κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο ότι θα επικρατήσει η λογική και δεν θα οδηγηθούμε σε πυρηνική διαμάχη.
Πηγή: skai.gr