Τραμπ: Η στρατιωτική απάντηση στη Β. Κορέα δεν είναι η πρώτη μας επιλογή

Η στρατιωτική δράση σε βάρος της Βόρειας Κορέας δεν είναι η «πρώτη επιλογή» των ΗΠΑ, σημείωσε σήμερα ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά από μία «έντονη» αλλά και «ειλικρινή» συζήτηση επί του θέματος με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. 

Όπως εξήγησε ο Τραμπ, ο Κινέζος ομόλογός τους θέλει να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία. «Θα δούμε αν μπορεί να το κάνει (...) αλλά δεν θα ανεχθούμε αυτό που συμβαίνει στη Βόρεια Κορέα», τόνισε ο Τραμπ, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως και ο Σι συμφωνεί μαζί του. 

Μετά την επιτυχημένη πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Πιονγιάνγκ, τόσο ο Κινέζος και ο Ρώσος πρόεδρος, όσο και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός είχαν επανειλημμένως υπογραμμίσει τη σημασία μίας «ήπιας» επίλυσης της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο. 

Τις προηγούμενες ημέρες ο Τραμπ είμαι αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης ενώ και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Τζέιμς Μάτις είχε προειδοποιήσει την Κυριακή πως σε περίπτωση επίθεσης από την Πιονγιανγκ, «είτε σε αμερικανικό έδαφος, είτε στο Γκουάμ, είτε σε συμμάχους των ΗΠΑ», η στρατιωτική απάντηση των ΗΠΑ θα ήταν «μαζική». 
Πηγή: skai.gr