Ο Πούτιν προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην προμηθεύσουν την Ουκρανία με όπλα

Αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να στείλουν στην Ουκρανία αμυντικά όπλα, αυτομάτως θα πυροδοτηθεί η ένταση στην ανατολική Ουκρανία και ίσως οι ρώσοι αποσχιστές αποπειραθούν να διευρύνουν την δράση τους στην περιοχή προειδοποίησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η αποστολή όπλων δεν θα αλλάξει στο ελάχιστο την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, δεν θα ωφελήσει στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης αλλά αντιθέτως θα αυξήσει τον αριθμό των θυμάτων», τόνισε. 

Ο Πούτιν ανέφερε επιπλέον πως μια τέτοια κίνηση από πλευράς των ΗΠΑ θα πιστοποιεί ότι οι αμυντικές δυνάμεις των αυτοανακηρυχθέντων δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ διαθέτουν επαρκή οπλισμό, και οπλισμό μεταξύ άλλων που έχουν πάρει από τον εχθρό.

«Σε περίπτωση που τα αμερικανικά όπλα φθάσουν στην ζώνη της διένεξης, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα αντιδράσουν οι αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες, ενδεχομένως να στείλουν τα ήδη υπάρχοντα όπλα τους σε άλλες ζώνης της διένεξης», συμπλήρωσε. 

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε από το Κίεβο όπου παρευρέθη ότι οι ΗΠΑ θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να στείλουν όπλα στην Ουκρανία ώστε να την βοηθήσουν να υπερασπιστεί τον εαυτό της, μια επιλογή που ο προηγούμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, είχε απαγορεύσει.
Πηγή: skai.gr