Δύο ακόμα Γερμανοί συνελήφθησαν για «πολιτικούς λόγους» στην Τουρκία

Δύο ακόμα γερμανοί πολίτες συνελήφθησαν στην Τουρκία για «πολιτικούς λόγους», όπως κατήγγειλε σήμερα το Βερολίνο, τη στιγμή που οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών.

Οι γερμανικές προξενικές Αρχές δεν ενημερώθηκαν για τις συλλήψεις μέσω διπλωματικών ή πολιτικών διαύλων, όπως έπρεπε, αλλά από την Αστυνομία του αεροδρομίου της Αττάλειας όπου και έγιναν οι κρατήσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ.

Οι δύο νεότερες συλλήψεις ανεβάζουν τον αριθμό των Γερμανών που κρατούνται στη Τουρκία για «πολιτικούς λόγους» στους 12. Εξ αυτών τέσσερις έχουν διπλή υπηκοότητα, ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος έχει συμπληρώσει 200 ημέρες κράτησης.

«Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν», σημείωσε σε δημοσιογράφους η κ. Άντεμπαρ. «Πρέπει να υποθέσουμε ότι πρόκειται για πολιτικές κατηγορίες, υποψία για τρομοκρατία, όμως και οι άλλοι». Δεκάδες Ευρωπαίοι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου.

Απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, λέγοντας ότι οι γερμανικές προξενικές Αρχές προσπαθούν, ανεπιτυχώς έως τώρα, να έλθουν σε επαφή με τους δύο συλληφθέντες.

Απελευθερώσεις ζητά ο Ζάιμπερτ

Θέση για το ζήτημα πήρε και εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ο οποίος τόνισε ότι το Βερολίνο περιμένει η Άγκυρα να απελευθερώσει γερμανούς πολίτες που έχουν συλληφθεί αναίτια.

«Η κατάσταση του Γιουτζέλ και των άλλων Γερμανών στην Τουρκία μας ανησυχεί πάρα πολύ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.
Πηγή: skai.gr