Η Κίνα στέλνει στη φυλακή όποιον προσβάλει τον εθνικό ύμνο της

Με φυλάκιση έως και 15 ημερών θα τιμωρούνται όσοι προσβάλουν ή χλευάζουν τον εθνικό ύμνο της Κίνας, αφού η Βουλή της χώρας, το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο, αποφάσισε την ποινικοποίηση τέτοιων ενεργειών.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Xinhua, μεταξύ άλλων ο νόμος καθιστά αξιόποινη την κακόβουλη τροποποίηση των στίχων του εθνικού ύμνου και την απόδοσή του με αλλοιωμένο ή γενικότερα ασεβή τρόπο.

Ο νέος νόμος καλύπτει επίσης το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

Ο νόμος απαγορεύει τη χρήση του εθνικού ύμνου σε διαφημίσεις, κηδείες και σε άλλες «ακατάλληλες» ιδιωτικές περιστάσεις. Η χρήση θα επιτρέπεται σε επίσημες πολιτικές εκδηλώσεις, μεγάλους εορτασμούς, εθνικές εορτές, επιφανείς αθλητικές διοργανώσεις, επάρσεις της σημαίας και σε άλλα ανάλογα γεγονότα.

Όσοι παρευρίσκονται σε δημόσιες εκδηλώσεις θα πρέπει να στέκονται προσοχή και να τραγουδούν με σοβαρότητα ενώ ακούγεται ο ύμνος.

Η προστασία της «αξιοπρέπειας» του εθνικού ύμνου θα βοηθήσει «στην προαγωγή του πατριωτισμού και στην ανατροφή κομβικών σοσιαλιστικών αξιών», σημειώνεται στο κείμενο του νόμου.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου. Το Πεκίνο έχει ήδη νομοθετήσει προστασίες για την προστασία της σημαίας της και των εθνικών εμβλημάτων της.
Πηγή: skai.gr