Ιταλία: Ανήλικος χτυπά ανήλικο πρόσφυγα ενώ οι φίλοι του τον βιντεοσκοπούν

Βίαιη επίθεση δέχθηκε ανήλικος πρόσφυγας από ανήλικο νεαρό, στην Ιταλία, ενώ οι φίλοι του παιδιού βιντεοσκόπησαν την όλη σκηνή, που σημειώθηκε στην περιοχή Άκουι Τέρμε, έξω από την πόλη Αλεσσάντρια της βορειοδυτικής Ιταλίας.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας νέος που αρχικά πλησιάζει τον πρόσφυγα, στην μέση μιας πλατείας, και του μιλά με προκλητικό τρόπο, λέγοντας του ότι «αν θέλει μπορεί να καλέσει την αστυνομία». Ο ανήλικος γρήγορα περνά από τη φραστική στη σωματική επίθεση και, χτυπώντας τον πρόσφυγα τον ρίχνει στο έδαφος.

Την όλη σκηνή, τράβηξαν με κινητό άλλοι νέοι, επιδοκιμάζοντας την προκλητική επίθεση και αναρτώντας το βίντεο στο διαδίκτυο.

Βλέποντας τις εικόνες οι καραμπινιέροι, εντόπισαν και ανέκριναν δυο δεκαεπτάχρονους, οι οποίοι καταγγέλθηκαν στο δικαστήριο ανηλίκων για άσκηση σωματικής βίας και προτροπή σε εγκληματικές πράξεις ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι για την επίθεση.

Ο πρόσφυγας που δέχθηκε την επίθεση είναι επίσης ανήλικος και ζει και εργάζεται σε οργάνωση η οποία υλοποιεί προγράμματα κοινωνικής ένταξης στην περιοχή.

Έπειτα από την επίθεση, το θύμα μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος του Άκουι Τέρμε, Λορέντσο Λουκίνι, σχολίασε πως «πρόκειται για μια κατάπτυστη πράξη», σημειώνοντας ότι «η ταύτιση της πόλης του με την πράξη αυτή θα προκαλέσει αναμφίβολα τεράστια ζημιά».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ