Κλείσιμο

Ινδία: 11 νεκροί και 20 παγιδευμένοι στα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε

Τουλάχιστον 20 παγιδευμένους αναζητούν οι σωστικές αρχές στο Μουμπάι στα συντρίμμια του εξαώροφου κτιρίου που κατέρρευσε το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από δύο μέρες καταρρακτωδών βροχών.

Έντεκα άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί νεκροί στα συντρίμμια σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές ενώ σύμφωνα με τους διασώστες 24 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί ζωντανοί στο νοσοκομείο.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. Έχουμε στείλει 12 πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή. Ασθενοφόρα είναι επίσης έτοιμα να μεταφέρουν τα θύματα στο νοσοκομείο», δήλωσε αξιωματούχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αυτό είναι το δεύτερο δυστύχημα που σημειώνεται στο Μουμπάι μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Τον Ιούλιο 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατάρρευση ενός τετραώροφου κτιρίου, στο οποίο πιθανότατα πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης χωρίς άδεια.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση προκειμένου να εξακριβώσει τον λόγο κατάρρευσης του κτιρίου την ώρα που 14 άνθρωποι έχουν πνιγεί από τις πλημμύρες που ακολούθησαν τις καταρρακτώδεις βροχές.

Αξιωματούχος της αστυνομίας είπε στο Reuters ότι εννέα οικογένειες διέμεναν στο παλιό αυτό κτίριο στη συνοικία Ντόνγκρι, μια περιοχή με στενούς δρόμους και πολλά κτίρια στη σειρά, κάποια εκ των οποίων κτίστηκαν πριν από περίπου 100 χρόνια.

Αμέσως μετά την κατάρρευση τα γύρω κτίρια εκκενώθηκαν σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους. Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι οι στενοί δρόμοι δυσκολεύουν την εκσκαφή.

Στο υπόγειο του κτιρίου που κατέρρευσε στεγαζόταν η αποθήκη ενός ζαχαροπλαστείου και οι περισσότερες οικογένειες που κατοικούσαν στους υψηλότερους ορόφους την ώρα του δυστυχήματος βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους σύμφωνα με τους αξιωματούχους. 
Πηγή: skai.gr