Κλείσιμο

Τραμπ για Χάρβεϊ: Κανείς δεν είχε δει ποτέ τίποτα παρόμοιο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι «κανείς δεν είχε δει ποτέ τίποτα παρόμοιο», σχετικά με την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κλιμακίου αντιμετώπισης
της κρίσης στην πόλη Κόρπους Κρίστι του Τέξας, ο Τραμπ χαιρέτισε το ομαδικό πνεύμα που κυριαρχεί στις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ απευθυνόμενος στον ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, είπε: «Θα ανταλλάξουμε συγχαρητήρια όταν τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας».

Φορώντας ένα καπέλο που ανέγραφε «ΗΠΑ», ο πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον συντονισμό των επιχειρήσεων.

Ο Τραμπ πάτησε το πόδι του στο Τέξας με τη σύζυγό του Μελάνια, η οποία έγινε νωρίτερα στόχος χλευαστικών σχολίων επειδή επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο που θα μετέφερε το προεδρικό ζεύγος στη βάση Άντριους -όπου περίμενε το προεδρικό αεροσκάφος για να αναχωρήσει για την πλημμυρισμένη περιοχή- φορώντας ψηλά τακούνια, αεροπορικό μπουφάν και γυαλιά ηλίου κάτω από την ομπρέλα της. Τελικά η κ. Τραμπ άλλαξε τα ψηλοτάκουνα με αθλητικά παπούτσια.

Σύμφωνα με τις αρχές, η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ έχει προκαλέσει τον θάνατο σε τουλάχιστον ένδεκα ανθρώπους.

Η μητροπολιτική περιοχή του Χιούστον -του τέταρτου πολυπληθέστερου αστικού κέντρου των ΗΠΑ, με 2,3 εκατ. κατοίκους στην πόλη και συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων του, πάνω από 6 εκατομμύρια πληθυσμό- συνεχίζει να απειλείται από την άνοδο του επιπέδου των υδάτων.

Πηγή: skai.gr