Ρωσία: Δεν είναι παραπλανητικές οι απειλές τη Βόρειας Κορέας

«Ιδιαίτερα ανήσυχη» δηλώνει η Ρωσία μετά την τελευταία εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ να δηλώνει ότι η Πιονγκιάνγκ «δείχνει μια τάση κλιμάκωσης».

Η χώρα του Κιμ Γιονγκ-ουν εκτόξευσε σήμερα βαλλιστικό πύραυλο ο οποίος πέρασε πάνω από το νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας. Ο πύραυλος σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένας μεσαίου βεληνεκούς Hwasong-12 που αναπτύχθηκε πρόσφατα από τη Βόρεια Κορέα.

Ο Ριαμπκόφ ανέφερε επίσης ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες ξεκίνησαν στις 21 Αυγούστου, «είχαν παίξει το ρόλο τους στην προτροπή της Πιονγιάνγκ σε αυτή τη νέα πυροδότηση πυραύλου».

Η απειλή της Βόρεια Κορέας ότι θα ρίξει τέσσερις πυραύλους κοντά στις αμερικανικές βάσεις στο νησί Γκουάμ «δεν ήταν παραπλανητική» δήλωσε επιπλέον ο Κονσταντίν Κόσατσεφ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής 'Ανω Βουλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η απόφαση που υιοθέτησε στις αρχές Αυγούστου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναφορικά με το βαλλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας δεν έχει πετύχει τον στόχο της.

Η τελευταία δοκιμή της Βόρειας Κορέας αποτελεί «ακόμα μια πρόκληση» και δημιουργεί μεγάλη ανησυχία, δήλωσε ο αμερικανός πρεσβευτής αρμόδιος για θέματα αφοπλισμού.

Η Ουάσινγκτον χρειάζεται να «αναλύσει περαιτέρω» τον πύραυλο που πέταξε πάνω από το βόρειο ιαπωνικό νησί Χοκάιντο και έπεσε στη θάλασσα, αλλά το περιστατικό αυτό θα είναι το θέμα μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα, δήλωσε ο αμερικανός απελσταλμένος Ρόμπερτ Γουντ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το απόγευμα συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Η έκτακτη σύγκληση του οργάνου πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα των ΗΠA και της Ιαπωνίας.



Πηγή: skai.gr