Πέντε Γερμανοί ορειβάτες νεκροί σε δυστύχημα στις αυστριακές Άλπεις

Πέντε Γερμανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από δυστύχημα στις αυστριακές Άλπεις. Οι τρεις από αυτούς που πέθαναν ήταν άνω των 60 ετών ενώ ο τραυματίας είναι πάνω από 70.

Οι αναρριχητές βρίσκονταν όλοι μαζί, όταν ένας από αυτούς γλίστρησε, συμπαρασύροντας τα μέλη της υπόλοιπης ομάδας, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία πρόσθεσε πως οι ορειβάτες προσγειώθηκαν στο έδαφος μετά από 200 μέτρα.

Μόνο ένας από αυτούς κατάφερε να επιζήσει και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Σάλτσμπουργκ, περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά.

Το σημείο όπου έγινε το δυστύχημα, 2.900 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στις Άλπεις του Τίλερταλ, ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο και αυτό κατέστησε δύσκολη ακόμα και την περισυλλογή των πτωμάτων.

Ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι τα αίτια του δυστυχήματος σχετίζονται με την χαλάρωση ενός σχοινιού που έδενε τους ορειβάτες.

Στις αυστριακές Άλπεις κάθε χρόνο πεθαίνουν δεκάδες ορειβάτες και αυτό ήταν το πιο θανατηφόρο περιστατικό που έχει μέχρι στιγμής συμβεί φέτος.

Εν τω μεταξύ οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στις αυστριακές Άλπεις μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε σε απομονωμένη περιοχή των ελβετικών Άλπεων, στο χωριό Μπόντο κοντά στην Ιταλία.

Πηγή: skai.gr