Mακρόν: Η Πολωνία απομονώνεται από την Ευρώπη

Με σκληρά λόγια εκφράστηκε για την Πολωνία την Παρασκευή ο Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποιώντας την ευθέως ότι απομονώνεται από την Ευρώπη.

Από τη Βουλγαρία όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι «οι Πολωνοί πολίτες αξίζουν κάτι καλύτερο» από την άρνηση της κυβέρνησής τους να επιδιώξει συμβιβασμό σε σειρά θεμάτων όπως οι ανθρώπινες ελευθερίες, ο εκδημοκρατισμός ή το μισθολογικό ντάμπινγκ.

Η γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η Βαρσοβία, όπου μια εθνικιστική, ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση βρίσκεται από το 2015 την εξουσία, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από την Ευρώπη σε πολλά θέματα και δεν θα είναι σε θέση να συνδιαμορφώσει το δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης.

«Η Ευρώπη δημιουργήθηκε στη βάση αξιών όπως η δημοκρατία και οι ελευθερίες με τις οποίες σήμερα η Πολωνία βρίσκεται σε σύγκρουση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακρόν.

«Η Πολωνία δεν καθορίζει σήμερα το μέλλον της Ευρώπης και ούτε θα καθορίσει την Ευρώπη του αύριο» διεμήνυσε ο Μακρόν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βούλγαρο Πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ στη Βάρνα.

Σημειώνεται ότι η Βαρσοβία και η Βουδαπέστη έμειναν εκτός των προορισμών της προεδρικής περιοδείας του Εμανουέλ Μακρόν.
Πηγή: skai.gr