Με δημοψήφισμα θα κριθεί η συνταγματική αναθεώρηση στη Βενεζουέλα

Σε δημοψήφισμα θα τεθεί το νέο Σύνταγμα της Βενεζουέλας, προκειμένου να εγκριθεί από τον λαό, όπως προανήγγειλε την Πέμπτη η Συντακτική Συνέλευση. Η ημερομηνία θα οριστεί μόλις το κείμενο πάρει την έγκριση της συνέλευσης.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις επειδή αποφάσισε να προχωρήσει στην εκλογή των μελών της Συνέλευσης που θα εγκρίνει το νέο σύνταγμα, αναθεωρώντας επί της ουσίας το Σύνταγμα του 1999, που είχε καταρτιστεί υπό την προεδρία του Ούγκο Τσάβες. 

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της κατηγορεί τον Μαδούρο ότι ουσιαστικά επιδιώκει να ενισχύσει τις εξουσίες του παρατείνοντας τη θητεία του, η οποία κανονικά λήγει τον Ιανουάριο του 2019

Ο Μαδούρο ζητά την πειθαρχία του στρατού

Το Σάββατο, ο Μαδούρο προειδοποίησε τους ένστολους των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, πως δεν πρέπει να δημιουργηθούν «ρήγματα» στις τάξεις τους, ενόψει μάλιστα και των στρατιωτικών ασκήσεων, μετά και τις απειλές του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που είχε αφήσει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης.

Εδώ και μήνες, ο Μαδούρο βρίσκεται αντιμέτωπος με την έντονη αντίδραση των πολιτικών του αντιπάλων και χιλιάδων διαδηλωτών που του επιρρίπτουν την ευθύνη για την οικονομία της χώρας και ζητούν πρόωρες εκλογές. 
Πηγή: skai.gr