Κλείσιμο

Βαν με φιάλες αερίου βρέθηκε κοντά την ακυρωμένη συναυλία στο Ρότερνταμ

Ημιφορτηγό που μετέφερε φιάλες αερίου εντόπισε η Αστυνομία του Ρότερνταμ, στην Ολλανδία, κοντά στο χώρο όπου το απόγευμα ακυρώθηκε συναυλία αμερικανικού μουσικού συγκροτήματος λόγω τρομοκρατικής απειλής.

Ο οδηγός τέθηκε υπό κράτηση και ανακρίνεται, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, προσθέτοντας πως ο συλληφθείς προέρχεται από την Ισπανία και το βαν φέρει ισπανικές πινακίδες.

Ο δήμαρχος Αχμέντ Αμπουταλέμπ επισήμανε πως δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί εάν το φορτηγάκι πράγματι συνδέεται με σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης, όμως επισήμανε ότι η απειλή κρίθηκε αρκετά σημαντική ώστε να ακυρωθεί η συναυλία.

Οι πληροφορίες περί τρομοκρατικής απειλής δόθηκαν στους Ολλανδούς από την ισπανική Αστυνομία. Ο δήμαρχος δεν διευκρίνισε εάν η υπόθεση συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους.

Ο πυρήνας της Καταλονίας εκτιμάται ότι ετοίμαζε μεγαλύτερης κλίμακας βομβιστικά χτυπήματα στη Βαρκελώνη. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί συναρμολογούνταν σε εργαστήριο στην μικρή κοινότητα Αλκανάρ, η οποία ισοπεδώθηκε από έκρηξη την περασμένη Τετάρτη. Στο σημείο έχουν βρεθεί περίπου 120 φιάλες βουτανίου.

Οι τέσσερις ύποπτοι που έχουν συλληφθεί ως μέλη του καταλανικού πυρήνα εμφανίστηκαν χθες ενώπιον των ανακριτικών Αρχών στη Μαδρίτη.

Στην ακυρωμένη συναυλία θα εμφανιζόταν το ροκ συγκρότημα Allah-Las από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο συναυλιακός χώρος, χωρητικότητας περίπου 1.000 ανθρώπων εκκενώθηκε ενώ αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα αναπτύχθηκαν περιμετρικά του κτηρίου.
Πηγή: skai.gr