Κλείσιμο

Βρετανία: «Κατά λάθος» στάλθηκαν οι επιστολές για συλλήψεις και απελάσεις

Επιστολές σε περίπου 100 ευρωπαίους πολίτες που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις οποίες τους προειδοποιούσε ότι μπορεί να κρατηθούν και να απελαθούν έστειλε «κατά λάθος» το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, το βρετανικό ΥΠΕΣ επισημαίνει ότι έχει αρχίσει κατεπείγουσα έρευνα για το πώς συνέβη αυτό το λάθος και διευκρινίζει ότι οι παραλήπτες δεν αντιμετωπίζουν κανένα κίνδυνο.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι τα δικαιώματα
των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν αμετάβλητα», προσέθεσε το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους τους παραλήπτες ώστε να τους ζητήσει να αγνοήσουν την επιστολή.

Έως την ολοκλήρωση του Brexit, οι πολίτες των υπόλοιπων κρατών-μελών της ΕΕ μπορούν να ταξιδεύουν, να σπουδάζουν και να εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα δικαιώματά τους μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση αποτελούν ένα από τα κύρια αντικείμενα διαπραγμάτευσης ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

Ένας από τους παραλήπτες των επίμαχων επιστολών, που κατήγγειλε την υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης, ήταν η δρ Έβα Γιοχάνα Χόλμπεργκ, ακαδημαϊκός από τη Φινλανδία η οποία εργάζεται στο πανεπιστήμιο Queen Mary University του Λονδίνου.
Πηγή: skai.gr