Κλείσιμο

Ο Γκάμπριελ απαντά στον Ερντογάν με αιχμές για την τουρκική δημοκρατία

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Γερμανία και την Τουρκία, στον απόηχο της προτροπής του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν κανένα από τα τρία μεγάλα κόμματα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών
Ζίγκμαρ Γκάμπριελ διαμήνυσε ότι το Βερολίνο και η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υποστηρίξουν τη «δημοκρατικά σκεπτόμενη» πλειοψηφία των τούρκων πολιτών που δεν έχει υποστηρίξει τον κ. Ερντογάν, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η Γηραιά Ήπειρος έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει πολιτικά τον τούρκο πρόεδρο.

«Πιστεύω ότι πολλοί στην Τουρκία βασίζονται στο ότι η Ευρώπη και η Γερμανία θα υποστηρίξουν την τουρκική δημοκρατία και δεν θα κοιτούν ανήμπορες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκάμπριελ, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Η κόντρα Βερολίνου - Άγκυρας έχει πάρει και προσωπική χροιά για τον κ. Γκάμπριελ, με δεδομένο ότι πριν λίγες ημέρες ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δεν έχει το πολιτικό μέγεθος ώστε να απευθύνει τον λόγο στον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο κ. Γκάμπριελ κατήγγειλε μάλιστα ότι η σύζυγός του έχει λάβει απειλητικά μηνύματα από οπαδούς του κ. Ερντογάν, κατηγορώντας τον τούρκο πρόεδρο ότι με τη στάση του συμβάλλει στην αποθράσυνση των υποστηρικτών του.
Πηγή: skai.gr