Κλείσιμο

Ανθρώπινα λείψανα εντοπίστηκαν στο χτυπημένο αμερικανικό αντιτορπιλικό

Μία σορό και διάφορα ανθρώπινα λείψανα έχουν εντοπίσει έως τώρα οι ερευνητές και οι δύτες που εξετάζουν το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS John McCain, το οποίο τα ξημερώματα της Δευτέρας συγκρούστηκε με πετρελαιαγωγό ανοιχτά της Σιγκαπούρης με συνέπεια να αγνοούνται 10 μέλη του πληρώματός του.

Η έρευνα, σύμφωνα με το αμερικανικό Ναυτικό, εστιάζει πλέον στους πλημμυρισμένους θαλάμους του αντιτορπιλικού, που περιλαμβάνουν καμπίνες και κέντρα διαβιβάσεων.

Η σορός και τα λείψανα δεν έχουν ταυτοποιηθεί και δεν είναι γνωστό σε πόσους από τους αγνοούμενους ναύτες μπορεί να ανήκουν.

Το περιστατικό με το USS John McCain είναι η δεύτερη σύγκρουση στην οποία εμπλέκεται πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού τους τελευταίους τρεις μήνες, και η τέταρτη σε διάστημα ενός έτους. Επτά ναύτες σκοτώθηκαν στα μέσα Ιουνίου όταν το αντιτορπιλικό USS Fitzgerald συγκρούστηκε με μεταγωγικό ανοιχτά της Ιαπωνίας.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έθεσε χθες σε «επιχειρησιακή παύση» όλους τους στόλους του ανά τον κόσμο και διέταξε σε βάθος έρευνα, προκειμένου να λάβει άμεσα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των επιχειρήσεων και του προσωπικού του.

Έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση των αξιωματικών που στέλνονται στην περιοχή της Ιαπωνίας και στην επάρκεια τους στην ναυσιπλοΐα. Θα υπάρξει επίσης αξιολόγηση τυχόν ελλείψεων και προβλημάτων σε υλικό και εξοπλισμό.
Πηγή: skai.gr