Κλείσιμο

Τουλάχιστον ένας νεκρός από σεισμό που χτύπησε νησάκι ανοιχτά της Νάπολης

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και επτά ακόμα άτομα αγνοούνται μετά από σεισμό τουλάχιστον 4 βαθμών που έπληξε το βράδυ το ιταλικό νησάκι Ίσκια, ανοιχτά της Νάπολης, όπως μεταδίδουν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η άτυχη γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα από χαλάσματα που έπεσαν από την εκκλησία της Σάντα Μαρία ντελ Σουφράτζιο, στην κωμόπολη Κασαμίτσιολα, όπου εντοπίζονται οι πιο σοβαρές ζημιές.

Τουλάχιστον έξι κτήρια
έχουν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα από το νησί.

Το ANSA κάνει επίσης λόγο για τουλάχιστον 25 τραυματίες.

Το τοπικό νοσοκομείο έχει εκκενωθεί με εξαίρεση τους ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη ώστε να αναπνεύσουν, δήλωσε στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό TG24 στέλεχος των Καραμπινιέρων.

Επτά οικισμοί βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 20 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της δόνησης. Ο μεγαλύτερος είναι η Ίσκια, με σχεδόν 20.000 κατοίκους και ο μικρότερος η Σεράρα Φοντάνα, με λίγο περίπου 3.200 κατοίκους, σύμφωνα με το Ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας.

Σημειώνεται πως υπάρχουν αποκλίνουσες εκτιμήσεις όσον αφορά την ισχύ του σεισμού. Το Ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας κάνει λόγο για 4 Ρίχτερ, αν και η αρχική του εκτίμηση ήταν για 3,6 βαθμούς. Το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο τοποθετούν την ισχύ στα 4,3 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος ήταν μικρό, με τις μετρήσεις να το τοποθετούν μεταξύ 4 και 10 χιλιομέτρων.


ANSA

ANSA
Πηγή: skai.gr