Επιχειρησιακή παύση διέταξε το Ναυτικό των ΗΠΑ μετά τη νέα σύγκρουση

Σε «επιχειρησιακή παύση» μπαίνουν προσωρινά όλοι οι στόλοι του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως δήλωσε ο Επικεφαλής Ναυτικών Επιχειρήσεων ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον, στον απόηχο της σύγκρουσης του αντιτορπιλικού USS John McCain με πετρελαιαγωγό ελληνικών συμφερόντων ανοιχτά της Σιγκαπούρης.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύγκρουση όπου εμπλέκεται πλοίο του 7ου στόλου τους τελευταίους τρεις μήνες. Δέκα μέλη του πληρώματος του USS John McCain αγνοούνται και πέντε τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση. Επτά ναύτες σκοτώθηκαν στα μέσα Ιουνίου όταν το αντιτορπιλικό USS Fitzgerald συγκρούστηκε με μεταγωγικό ανοιχτά της Ιαπωνίας.

«Αυτή η τάση απαιτεί πιο δυναμικές ενέργειες, δήλωσε σε βίντεο-μήνυμα ο κ. Ρίτσαρντσον, σημειώνοντας ότι το Ναυτικό θα αξιοποιήσει την παύση ώστε να λάβει άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των επιχειρήσεων και του προσωπικού του ανά τον κόσμο.

Ο ναύαρχος προσέθεσε ότι έχει επίσης διατάξει ευρεία έρευνα όσον αφορά τα βαθιά αίτια των συγκρούσεων των USS John McCain και Fitzgerald.

Έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση των αξιωματικών που στέλνονται στην περιοχή της Ιαπωνίας και στην επάρκεια τους στην ναυσιπλοΐα. Θα υπάρξει επίσης αξιολόγηση τυχόν ελλείψεων και προβλημάτων σε υλικό και εξοπλισμό.

Το USS John McCain έχει πλέον ελλιμενιστεί στην Σιγκαπούρη και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.


Πηγή: skai.gr