Κλείσιμο

Φινλανδία: Το δικαστήριο κατονόμασε τον ύποπτο για την επίθεση με μαχαίρι

Ο 18χρονος Μαροκινός αιτών άσυλο που κατηγορείται ότι σκότωσε δύο γυναίκες και τραυμάτισε άλλους οκτώ ανθρώπους με μαχαίρι την Παρασκευή στην πόλη Τούρκου, στη Φινλανδία, ονομάζεται Αμπντεραχμάν Μεκά, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το δικαστήριο. Τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται εμπίπτουν στην κατηγορία της δολοφονίας και απόπειρα δολοφονίας με τρομοκρατική πρόθεση.

Η ακροαματική διαδικασία του Μεκά θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο περιφερειακό δικαστήριο της Νοτιοδυτικής Φινλανδίας. Ο 18χρονος, ο οποίο νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Τούρκου μετά από πυροβολισμό στο ισχίο από την αστυνομία  θα απολογηθεί στο δικαστήριο μέσω τηλεοπτικού κυκλώματος.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου δήλωσε τη Δευτέρα το πρωί ότι ο Μέκα νοσηλεύεται ακόμα, αλλά πλέον βρίσκεται εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Οι δύο άνθρωποι που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις ήταν Φινλανδοί πολίτες. Στους οχτώ τραυματίες περιλαμβάνονται ένας Σουηδός, ένας Βρετανός και ένας Ιταλός πολίτης. Ένας από τους τραυματίες είναι κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η φινλανδική αστυνομία ζήτησε να τεθούν υπό κράτηση και οι πέντε συλληφθέντες μετά την επίθεση. Άλλοι τέσσερις Μαροκινοί, οι οποίοι αρνούνται ότι είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη, φέρεται να μετέσχαν στις επιθέσεις.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ