Κλείσιμο

Κουρτς: Δε δεχόμαστε ανάμειξη του Ερντογάν στις εσωτερικές υποθέσεις μας

Τη δυσφορία της Βιέννης προκαλούν οι διαρκείς παρεμβάσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο της Γερμανίας, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει.

Το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε και πάλι τους Τούρκους της Γερμανίας να "δώσουν ένα μάθημα" στα "αντιτουρκικά" γερμανικά κόμματα στις βουλευτικές εκλογές, και επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος τον είχε προειδοποιήσει να μην αναμιγνύεται στη γερμανική πολιτική σκηνή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς επέκρινε και αυτός τον Ερντογάν. "Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την ανάμειξη του Ερντογάν στις εσωτερικές μας υποθέσεις" αναφέρει, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την Κυριακή στην γερμανική εφημερίδα Die Welt am Sonntag. 

Ο Κουρτς, που διεκδικεί την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές της Αυστρίας τον Οκτώβριο, κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο ότι προσπαθεί να υποκινήσει την τουρκική διασπορά. "Ο πρόεδρος Ερντογάν προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τις τουρκικές κοινότητες, ιδίως στη Γερμανία και την Αυστρία", υποστήριξε. "Πολώνει και μεταφέρει τις τουρκικές διενέξεις στην ΕΕ. Καταδικάζω τη συνεχή ανάμειξη του Ερντογάν στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Γερμανία", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr