Ο Τραμπ χαιρετίζει την επιστροφή Μπάνον στο Breitbart με επίθεση στα ΜΜΕ

Την επιστροφή του πρώην συμβούλου του Στιβ Μπάνον στην ηγεσία του δεξιού ιστότοπου ειδήσεων Breitbart χαιρέτισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι είναι καλό να αυξηθεί ο ανταγωνισμός που αντιμετωπίζουν τα «ψεύτικα» μέσα ενημέρωσης.

«Ο Στιβ Μπάνον θα είναι μία σκληρή και έξυπνη νέα φωνή στο Breitbart… ίσως ακόμα καλύτερη από πριν. Τα Ψεύτικα Νέα χρειάζονται τον ανταγωνισμό», έγραψε στο Twitter ο κ. Τραμπ, συνεχίζοντας έτσι την επίθεσή του στα παραδοσιακά ΜΜΕ.

Ο κ. Μπάνον διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Τραμπ το τελευταίο τρίμηνο πριν τις κάλπες του περσινού Νοεμβρίου. Ήταν ο άνθρωπος που έστρεψε την καμπάνια προς τους δυσαρεστημένους λευκούς ψηφοφόρους μεσοδυτικών και νότιων πολιτειών και θεωρούνταν ο κύριος εκφραστής της πολιτικής του «οικονομικού εθνικισμού».



Το Breitbart, το οποίο ήκμασε απότομα υπό την ηγεσία Μπάνον, έχει δημοσιεύσει δεκάδες σκανδαλοθηρικά και αναπόδεικτα δημοσιεύματα. Προσελκύει κάθε μήνα δεκάδες εκατομμύρια σελιδοπροβολές, κυρίως από αναγνώστες που ανήκουν στην αποκαλούμενη «εναλλακτική δεξιά» (alt-right), η οποία συσπειρώνει διάφορα ρεύματα εθνικισμού και ξενοφοβίας.

Το τιτίβισμα του κ. Τραμπ ήλθε λίγες ώρες αφού ο κ. Μπάνον δήλωσε ότι η προεδρία για την οποία είχε παλέψει προεκλογικά έχει τελειώσει, ενώ παράλληλα διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει μέσω του Breitbart τη σύγκρουσή του με τις πιο μετριοπαθείς φωνές που παραμένουν στην κυβέρνηση.

«Η προεδρία Τραμπ για την οποία παλέψαμε, και κερδίσαμε, τελείωσε», δήλωσε ο κ. Μπάνον στην βρετανική εφημερίδα Weekly Standard. «Ακόμα έχουμε ένα τεράστιο κίνημα και θα κάνουμε κάτι με αυτή την προεδρία Τραμπ, αλλά αυτή η προεδρία τελείωσε».

«Έχτισα μία [βρισιά] μηχανή στο Breitbart. Και τώρα θα πάω πίσω, γνωρίζοντας αυτά που ξέρω, και θα ανεβάσουμε στροφές σε αυτή τη μηχανή», προσέθεσε.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης Τραμπ, ο κ. Μπάνον ήταν γνωστός αντίπαλος του κορυφαίου οικονομικού συμβούλου Γκάρι Κον, του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας στρατηγού Μακμάστερ και άλλων στελεχών που αντιλαμβανόταν ως πρεσβευτές μίας «διεθνιστικής» οικονομικής πολικής.

Ο κ. Μπάνον είναι ο τέταρτος στενός συνεργάτης του κ. Τραμπ που είτε παραιτείται είτε απολύεται από τον Λευκό Οίκο σε διάστημα περίπου τεσσάρων εβδομάδων, ακολουθώντας τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου Σον Σπάισερ, τον προσωπάρχη Ρέινς Πρίμπους και τον διευθυντή επικοινωνίας Άντονι Σκαραμούτσι.
Πηγή: skai.gr